Desi nu sunt o noutate, cei care isi aleg pentru casa lor geamuri termopan, nu stiu ce ar trebui sa aiba in vedere pentru ca durabilitatea lor sa fie una cat mai mare, pentru a beneficia intrutotul de avantajele acestora si de ce nu a le mari.

In primul rand cand va achizitionati geamuri termopan sau chiar si usi, trebuie sa aveti in vedere cantitatea spatiului dintre cele doua bucati de sticla. Cel mai obijnuit, spatiul tipic dintre geamurile variaz? de la 6mm la 20mm. Un spatiu minim de 12 mm este recomandat pentru cei ce doresc performanta termica optima. Alternativ, in cazul in care doriti un control acustic bun si pentru a reduce zgomotul de frecventa joasa, spre exemplu cel de trafic sau avioane, fanta de aer optim recomandata este de 150mm sau peste. Retineti ca aceste lacune mari permit convec?iei sa apara intre geamuri si reduce performantele de izolare. Un sfat util pentru o mai buna performanta si mai eficienta ar fi sa alegeti un geam dublu, sau chiar triplu, cu un spatial dintre ele intre 10mm si 20mm, pentru a va putea bucura de toate avantajele unor geamuri termopan.

De asemenea nu numai spatial dintre cele doua geamuri conteaza, ci si ce se afla intre acestea. Deoarece spatiul dintre geamuri este complet sigilat, acesta actioneaza ca un isolator si nu permite transferul aerului rece sau cald de afara, in casa ta. Performanta termica si fonica poate fi, de asemenea, imbunatatita atunci cand un gaz umple acest spatiu. Unul dintre cele mai populare gaze utilizate este argonul, care are proprietati de conductivitate reduse pentru a imbunatati proprietatile de izolare a geamurilor de termopan. Un alt sfat bun de luat in considerare este sa alegeti ferestrele de termopan ce au in structura lor, adica intre cele doua sau trei geamuri, un gaz inert, cu proprietati de conductibilitate reduse pentru a creste performanta termopanelor.

Geamurile de termopan includ si un distantier, acesta este o banda de metal sau polimer care separa cele doua geamuri de sticla. De obicei, distantierele con?in un agent deshidratant, adica un agent de uscare, pentru a elimina umezeala ce este prinsa in spatiul intre cele doua geamuri.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top
Call Now Button